Cum alegi pachetul de gazduire potrivit: 5 puncte de verificat

Cum sa alegi un nume de domeniu pentru site-ul companiei
222017393158810 Zmar, 08 aug. 2017 22:58:39 +0000+00:00085800000008 marțipm Zmar, 08 aug. 2017 22:58:39 +0000+00:0031000000mar, 08 aug. 2017 22:58:39 +000058 bpm39582017-08-08T22:58:39+00:00

Cum alegi pachetul de gazduire potrivit: 5 puncte de verificat

Cum alegi pachetul de gazduire potrivit: 5 puncte de verificat

1. Cunoaste-ti nevoile de gazduire

Nu poti obtine pachetul de gazduire potrivit fara a sti ce ai nevoie. Uita de listele intitulate „top 10 servicii de gazduire” pentru un timp si gandeste-te bine la propriile nevoi.

  • Ce fel de site construiesti?
  • Ai nevoie de aplicatii Windows?
  • Ai nevoie de o versiune speciala a unui software (de exemplu PHP)?
  • Are site-ul tau nevoie de un software special?
  • Cat de mare (sau mic) poate ajunge volumul de trafic?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile de baza la care trebuie sa raspunzi. Creaza-ti un plan cu site-ul tau si incearca sa iti dai seama ce se va intampla in continuare pentru urmatoarele 12 luni.

Pentru incepataori regula generala de baza este sa incepi intotdeauna cu un cont de gazduire shared bun. Un cont shared este ieftin, usor de intretinut si suficient pentru majoritatea site-urilor noi. In plus, poti face un upgrade la un VPS sau server dedicat, mai tarziu, cand site-ul creste mai mare.

2. Uptime-ul serverului

Nimic nu este mai important decat un serviciu de gazduire online 24/7. Ai nevoie de o gazduire pe un server puternic, cu o conexiune de retea stabila. Scorurile recomandate de uptime sunt de peste 99,5% ; mai jos de 99% sunt inacceptabile.

Exista o serie de moduri diferite pentru a optine statistici de uptime pentru serviciul de gazduire.

Exemple

Uptime Decembrie-IanuarieUptime Decembrie Ianuarie

 

Alternativ, puteti urmari pur si simplu serviciul de gazduire cu instrumente de monitorizare servere. Multe din aceste instrumente sunt gratuite si foarte utile de folosit.

3. Mai multe domenii

Domeniile sunt ieftine – atat de ieftine in cat e irezistibil sa nu detii mai mult de unul. De fapt, in zilele noastre, cei mai multi webmasteri detin zeci de domenii pe numele lor. Pentru a gazdui aceste domenii veti avea nevoie de spatiu suplimentar de gazduire. De aceea este important sa alegi un serviciu care permite adaugarea mai multor domenii.

In general cele mai multe companii de gazduire web permit adaugarea a cel putin 25 de domenii intr-un cont, dar niciodata nu poti fi sigur. Acum cativa ani am fost neatent si am cumparat un serviciu de gazduire web care permitea adaugarea unui singur domeniu. Detineam mai mult de 10 domenii in acel moment! Nu repeta greseala mea – verificati intotdeauna capacitatea domeniilor inainte de a face o achizitie.

4. Optiunile de upgrade

Serviciile de gazduire web sunt destul de puternice in zilele noastre. Un cont shared ar trebui sa fie capabil sa gazduiasca un blog WordPress propriu bine optimizat cu 30.000 – 40.000 vizitatori unici lunar. Ar trebui sa te descurci pe un cont shared daca limitezi conexiunile bazelor tale de date sub 20 (de asta am spus ca un cont de gazduire shared este cel mai bun mode de a incepe).

Cu toate acestea, in cazul in care te astepti ca site-ul tau sa creasca considerabil in urmatorii doi sau trei ani, trebuie sa iei in considerare un serviciu de gazduire cu posibilitate de upgrade (prin upgrade ma refer de la cont shared la VPS si de la VPS la server dedicat) pentru mai multa putere de procesare, spatiu pe disc, capacitate de memorie si securitate sporita.

5. Preturi de reinnoire

Ofertele de gazduire sunt in mod normal foarte ieftine la inceput (in special pentru conturi shared), dar taxa de reinnoire este destul de mare la unele. Aceasta este o norma a industriei. Daca nu esti dispus sa comuti gazda la doi trei ani nu exista nici o metoda de a evita taxele de reinnoire.

In general credem ca orice pret sub 30-40 Lei pe luna este acceptabil, dar tu poti avea o toleranta mai mica. Deci pentru a nu avea o surpriza neplacuta ar trebui sa verificati si sa vedeti care sunt preturile pentru reinnoire.

Comments are closed.