Cum sa alegi un nume de domeniu pentru site-ul companiei

Cum alegi pachetul de gazduire potrivit: 5 puncte de verificat
222017273155810 Zmar, 08 aug. 2017 22:55:27 +0000+00:00085500000008 marțipm Zmar, 08 aug. 2017 22:55:27 +0000+00:0031000000mar, 08 aug. 2017 22:55:27 +000055 bpm27552017-08-08T22:55:27+00:00

Cum sa alegi un nume de domeniu pentru site-ul companiei

Numele de domeniu pe care îl alegeți pentru site-ul dvs. este la fel de important ca și numele pe care îl alegeți pentru companieLa urma urmei, site-ul dvs. este fața afacerii dvs. online.

Există o serie de factori care trebuie luați în considerare atunci când ne decidem pe un nume domeniuVom vorbi despre:

 • Disponibil
 • Specific
 • Relevant
 • Memorabil
 • Scurt
 • Extensii de domeniu (.com, .org.net)
 • Numere și cratimă

Disponibil

La sfârșitul zilei disponibilitatea este cea mai importantă, deoarece în cazul în care numele de domeniu pe care doriți nu este disponibilnu contează cât de bun este. Cel mai bun mod de a crește șansele disponibilității numelui de domeniu dorit este alegerea unui nume specific.

Specific

În acest exemplusă spunem că ești un instalator în zona Moldovei orasul Iasi și numele companiei este  Instalatii Don lucram putin in vederea de a găsi un nume domeniu bun pornind de la general la specific.

 • Instalatii.com or Instalator.com: Nici o sansa, prea general.
 • InstalatiiRomania.com: Inca prea general, dar spre bine.
 • InstalatorMoldova.com: Mai bun, dar Moldova este o regiune mare, deci inca este prea general.
 • InstlatiiIasi.com: Regiunea moldovei are multe orase dar locuiesti in Iasi.  Daca esti un instalator care lucrezi in acest oras, acest nume de domeniu este unul bun.  Depinde de zona ta, dar este si un impuls atunci cand clientii tai cauta spre exemplu „instalatii iasi” (aceste cuvinte cheie se afla in numele domeniului tau).

Cu cat mai specific ne alegem numele domeniului cu atat mai mult avem sanse ca el sa fie disponibil.

Relevant

Ne dorim un nume de domeniu relevantDe exempludacă suntem un instalatorar trebui să încercăm să menționăm acest cuvânt undeva în numele domeniului pentru a permite clienților (și motoarele de căutare) să știe ce facem.

Singura excepție de la acest punct este de obicei atunci cand rezervăm un domeniu pentru companiile mari, cu nume irelevantedar branduri masivebine-cunoscute (de exemplu GoogleNikeetc.). Ca întreprinderi mici, noi de obicei nu ne încadrăm în această categorie.

Memorabil

Este important să fie de neuitatmai ales atunci când încearcăm să construim un brand local. În plus, în cazul în care adresa site-ul dvs. nu este memorabilă este reținută mai greu de clienți pentru a o recomanda prin viu grai.

Întreprinderile mici în general sunt recomandate de oameni prin viu grai, așa că ar trebui ca domeniul sa aibă un nume ușor de reținut pentru clienti astfel încât sa ne recomande altoraUn nume de domeniu memorabil ne face să vorbim ușor despre el.

Scurt

Când vine vorba de numele domeniuluide obicei, cu cât este mai scurt cu atât mai bineNu numai că este mai ușor de reținut, dar arata mai bine.

Aceasta nu este o regula stricta, dar trebuie luată in considerare. De exemplu InstalatiiDon.com este mai simplu decat ServiciiInstalatiiDon.com, dar InstalatiiD.com nu este mai bun ca InstalatiiDon.com

Atunci când alegeți între două nume de domeniu de calitate similarăalege-l pe cel mai scurtDar nu lasa încercarea de a face un nume de domeniu cât mai scurt posibil să anuleze alți factori menționați mai sus.

Care extensie de domeniu ar trebui să o folosesc.com.net.org.biz, etc

Domeniul .com este cea mai buna alegere pentru un nume de domeniu, deoarece este cel mai comunDaca iti cumperi un .comde asemenea, încercați să luați și versiunile .NET și .org dacă acestea sunt disponibile (sunt doar aproximativ 10 $ / an) și le redirecționați către site-ul dvs. de pe.com.

Numere și liniuțe (cratime) în numele de domeniu

Dacă este posibilevitați folosirea numerelor și liniuțelor în numele de domeniuNu sunt în mod inerent rău, dar acestea sunt adesea folosite incorectsau într-un mod care scade calitatea numelui de domeniuAcest fapt conduce la a face site-ul dvs. mai slab memorabil.

Ca regulă generală, vă recomandăm să stați departe de liniuțe și numere, dacă este posibil.

Comments are closed.